ОЗВУЧАВАНЕ И ОПОВЕСТЯВАНЕ - PLENA на Bosch

Лесни за изпoлзвaнe и рaзширяване ayдиo cиcтeмиприложение на фамилията plena за оповестяване в едно предприятие

Проектирана за вас

Фамилията PLENA e част от по-широка гама професионални аудио продукти, системи и решения, които задоволяват нуждите от информация, забавление и безопасност на хората, предпазват тяхната собственост, и обогатяват комуникацията във вечно променящия се свят. Тъй като представлява пълна гама устройства, снабдени с множество функции, PLENA ви улеснява при удовлетворяване на специфичните изисквания на широк кръг от приложения. Устройствата в тази гама се инсталират лесно, надеждни са и са с атрактивна цена.

 

Пълнoтo решениe за оповестяване усилвател смесителите на Bosch предлагат множество аудио входове и допълнителни функции като VOX превключване и филтри за говор

PLENA ви осигурява решения за оповестяване на места, където хората се събират да работят, да търгуват или просто да се забавляват. PLENA е фамилия от системни елементи, които се комбинират, за да създадат системи за оповестяване, проектирани за почти всяко приложение. Гамата включва усилвател смесители, мощни усилватели, музикални източници, устройство за потискане на акустичната обратна връзка, микрофонни пултове за съобщения и др. Всеки елемент на системата е проектиран, за да допълни останалите, благодарение на подходящите акустични, електрически и механични спецификации. Модерният дизайн и качествена конструкция присъстват в цялата гама. Независимо дали трябва да изградите проста система за съобщения или многозоново решение с множество функции, PLENA ви осигурява градивните елементи за това. Ние също така предлагаме високоговорители, микрофони и други професионални аудио компоненти, за да може да разчитате на една ненадмината гама от продукти.

Усилвател смесители PLENA bosch plena усилвател смесител с много регулатори на предния панел

Моно усилвател смесителите на Plena имат шест микрофонни входа и отделни аварийни и музикални входове. Осигурени са също така допълнителни функции като задаване на приоритети, VOX превключване, филтри за говор и двутонови камбанки. Двузоновият модел насочва звука (съобщения или фонова музика) в две отделни зони – това е много полезно, когато съобщенията или фоновата музика не трябва да се чуват навсякъде. Два превключвателя на предния панел насочват изходите към съответните зони. Усилвател смесителите се предлагат с 30W, 60W, 120W, 240W изходна мощност. Те могат да захранват 70V и 100V изходи.

Комбинирана система PLENA за фонова музика/оповестяване комбинирана система за фонова музика и оповестяване

Комбинираното устройство на Plena ви дава професионално качество на приемлива цена и e идеалното решение за оповестяване в малки обекти, като магазини, супермаркети, ресторанти, училища и увеселителни центрове. Комбинирайки в една кутия мощен 120W усилвател смесител, мултиформатен DVD плейър и цифров FM/AM тунер, това устройство може да се използва за съобщения, оповестяване и фонова музика. Усилвател смесителят има три балансирани микрофонни входа и две отделни зони за високоговорители, всяка със собствен регулатор на звука. Главният микрофонен вход има контакти за пълен приоритет и функция за VOX превключване, за заглушаване на оставащите два входа и музиката. Съобщенията може да се предхождат от камбанка с два тона. CD плейърът възпроизвежда както нормални аудио дискове, така и DVD с МР3 музика. При МР3 дисковете може да се програмират до 999 песни за възпроизвеждане. Музиката може да се подреди в папки и да се възпроизвежда по папки. Това позволява да нагласите музикалния избор според обстановката или времето на деня, например лека музика сутрин и поп на обяд.

Усилватели PLENAbosch plena мощен усилвател

Компактните и въпреки това мощни усилватели се добавят, за да захранят колкото е необходимо високоговорители. Предлагат се със 120W, 240W, 480W и 1000W изходна мощност и могат да захранват 70/100V и високоговорители с нисък импеданс. Температурно регулираният вентилатор осигурява висока надеждност и ниско ниво на шума. Усилвателите са защитени срещу претоварване, късо съединение и прегряване. 100V вход улеснява свързването на множество усилватели, за да се увеличи общата мощност.

Пултове за съобщения PLENAbosch plena пултове за съобщения

Пултовете на PLENA имат насочен микрофон с гъвкава шия и стабилна метална основа, която също така позволява вграждане. С тях може да се изпъчват съобщения във всички или в 6 зони по отделно. Избраните зони и активното състояние на микрофона и системата се показват със светодиоди на пулта. Пултовете имат регулируема чувствителност, филтър на говора и ограничител, който подобрява разбираемостта. С превключватели в пулта може да се избират различни камбанки.

Контролер PLENA VAS за гласово оповестяванеконтролерът е сърцето на една система за музикален фон и оповестяване

• TÜV-сертифициран за IEC 60849

• 6-зонов комутатор

• Вграден 240 W усилвател

• 12 входа за автоматично излъчване на предварително записани бизнес и аварийни съобщения

Контролерът е сърцето на система за оповестяване и евакуиране, и притежава всички нужни функции, за да отговори на стандарта IEC 60849, в това число следене изправността на системата (следене импеданса на линиите на говорителите, следене на аварийния микрофон на предния панел и следене на мениджъра за съобщения). Контролерът може да се използва самостоятелно в една система до 6 зони или в разширена до 60 зони система с допълнителни рутери. Могат да се свържат до 8 пулта за съобщения посредством стандартни RJ45 съединители и екраниран кабел CAT-5. Вграденият 240W усилвател осигурява мощност за 6-те зони за аварийни съобщения и фонова музика. Могат да се свържат допълнителни Plena усилватели, за да се осигури двуканална работа. Аудио изходите използват стандартна 100V линия за пълна съвместимост с останалите устройства от фамилията Plena, както и EVAC съвместимите говорители на Bosch. Системата се конфигурира посредством DIP превключватели за базовите функции и с помощта на РС за по-сложните функции.

Мaлки приложения

примерна система за малко приложение като бар, спортна зала или склад• Барове и ресторанти

• Спортни зали и игрища

• Офиси и училища

• Магазини и шоурумове

• Работилници и складове

• Малки ЖП и автогари

• Малки църкви

 

Усилена реч, която може ясно да се чуе ясно и разбираемо, това е най-важното изискване към една система за оповестяване. Това са мястата, където PLENA пасва идеално, защото нейният подход "включи, използвай и се наслаждавай" е идеален при по-малки приложения, при това на съвсем приемлива цена.

Дoбaвянe на мнoгo нoви функции

примерна система за средно голямо приложение като ресторант, хотел или фабрика• Ресторанти и малки хотели

• Развлекателни центрове и басейни

• Колежи и обществени центрове

• Супермаркети и по-големи магазини

• Фабрики и работилници

• Централни ЖП и автогари

• Църкви

 

Средните по мащаб приложения изискват повече функции. Така, че когато ви потрябват допълнителни смесени входове, евакуационни функции, камбанки или алармени сигнали, PLENA все още е идеалният избор. Функциите на PLENA може да се конфигурират без софтуер или специални средства. За още по-голяма гъвкавост е добавен софтуерът PLENA Replay, който служи като компютърен пулт за съобщения. Нещо повече, цифровото устройство за съобщения осигурява почти CD качество на бизнес и евакуационните съобщения.

Използванe на пълните възможности на систематaпримерна система за голямо приложение като хотел, търговски център или фабрика

• Хотели

• Тематични паркове и комплекси за забавление

• Градски зали

• Търговски центрове и универсални магазини

• Индустриални комплекси

• Регионални транспортни терминали

 

 

 

 

 

системата plena отговаря на evac стандарта

Използвайте пълния потенциал на PLENA и ще получите двуканални системи с до 60 зони, с възможност за избор на входни режими за приоритет. Може да изградите голямо разнообразие от конфигурации само с няколко типа устройства.